Radnici Fiata zbog Ronalda najavili štrajk: Kažu nam da su vremena teška, a vlasnik nam je isti

Dolazak Cristiana Ronalda u Juventus obradovao je milione fanova Stare dame širom svijeta, međutim radnici Fiata, kompanije koja će učestvovati u finansiranju zvanično najboljeg igrača svijeta, oglasili su se saopćenjem u kojem navode da je neprihvatljiva razlika između radnika koji imaju istog vlasnika.

Podsjećamo, Ronaldo je u transferu vrijednom oko 100 miliona eura napustio Real i pojačao Juventus, a on će na godišnjoj bazi zarađivati 30 miliona eura, što je za njegov četverogodišnji ugovor 120 miliona.

Radnici kompanije Fiat nikako ne prihvataju činjenicu da je jedan nogometaš toliko plaćen u odnosu na njih, a njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Ne možemo prihvatiti da radnici Fiata budu konstantne žrtve kompanije koja troši stotine miliona eura na dovođenje nogometaša. Kažu nam da su vremena teška, nemamo povećanja zbog štednji i dok se štedi na radnicima, kompanija ulaže novac u jednog čovjeka. Da li je to pošteno? Je li normalno da jedna osoba zaradi milione, dok hiljade radnika sa svojom zaradom ne mogu dočekati sredinu mjeseca. Svi smo zaposlenici istog vlasnika i neprihvatljiva je razlika u tretmanu. Radnici Fiata su napravili bogatstvo za tri generacije, a ništa nisu dobili zauzvrat. Umjesto u jednu osobu, kompanija treba investirati u nove modele automobila i našu budućnost”, stoji u saopćenju sindikata radnika.

Također, oni su najavili i štrajk u nedjelju 15. jula, kao i u utorak 17. jula, a da li će to uroditi plodom, tek ostaje da se vidi.

klix.ba

Related posts