Prvi festival ćevapa u BiH u subotu u Sarajevu: Evo šta ćete sve dobiti za pet KM!

Pod nazivom “Sarajevo Ćevap Fest 2017”, festival će u subotu trajati od 13 do 19 sati.

U Bosni i Hercegovini će prvi put biti održan Festival ćevapa.

To će se desiti u subotu, 26. augusta, u Sarajevu, u parku Atmejdan. Planirano je da festival postane ubuduće regionalni događaj, najavio je organizacioni odbor, piše “Fena”…

Pod nazivom “Sarajevo Ćevap Fest 2017”, festival će u subotu trajati od 13 do 19 sati. U najavljenom programu su nastup kulturno-umjetničkog društva i izvedba sevdalinki, degustacija i roštiljanje, takmičenja i zabava.

Festival je nekomercijalnog karaktera, a ideja za organiziranje je potekla iz potrebe za dodatnim uslugama, atrakcijama i događajima koje će obogatiti turističku ponudu sarajevske općine Stari Grad.

“‘Sarajevo Ćevap Fest 2017’ od samog nastanka ima potencijal da postane regionalni događaj koji će biti prepoznatljiv i koji će biti održavan svake godine u ljetnim mjesecima. Pored obogaćenja turističke ponude, projekat će imati veliki značaj u poboljšanju najjačeg sarajevskog brenda, ćevapa, koji i danas zadržava lidersku poziciju u državi i regionu”, navedeno je u saopštenju organizacionog odbora.

Kotizacija za posjetioce ovog festivala je pet KM, a posjetioci će ove godine moći konzumirati ćevape kod četiri sarajevske ćevabdžinice: “Petica Ferhatović”, “Zmaj”, “Specijal” i “Galatasaraj”. Kotizacija je simbolična i posjetioci će moći degustirati do 15 ćevapa i po piće i jogurt, navedeno je.

Pošto je riječ o projektu koji je u samom početku, za ovu godinu je ograničen broj posjetilaca.

Projekat su podržali općina Stari Grad i načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Related posts