Prosinečki saopštio sastav Zmajeva za utakmicu protiv Senegala

U okviru prijateljskih utakmica koje u ovom mjesecu igra selekcija BiH sutra je na rasporedu drugi meč i to protiv reprezentacije Senegala.

Selektor Robert Prosinečki će večeras održati službeni trening, a u najavi za utakmicu kaže da će biti nekoliko promjena u ekipi u odnosu na meč sa Bugarskom.

“Najavili smo da će svi dobiti minutažu u ove dvije utakmice. Senegal je prema mom mišljenju bolja reprezentacija od Bugarske i vjerujem da će to biti prava utakmica i pravi test za nas. Oni su učesnici Svjetskog prvenstva i imaju igrače koji igraju širom Evrope, u Engleskoj, Italiji i veoma su kvalitetni. Bit ćemo bolji nego u prošloj utakmici jer smo duže zajedno i neke stvari smo ‘pohvatali'”, rekao je bh. selektor.

Prosinečki je ranije istakao da je zadovoljan susretom sa Bugarskom budući da je ekipa kratko vrijeme provela skupa, odnosno svega dva dana.

“Zalaganje je bilo na nivou. Bilo je tu i grešaka i to ćemo ispravljati, ali momci su dali sve od sebe. Dobro je što smo pobijedili radi atmosfere i samopouzdanja. Sada očekujemo još jednu pravu utakmicu u kojoj ćemo biti još bolji. Ovdje imamo bolje uvjete, u Razgradu smo imali problema sa snijegom i bilo je upitno hoćemo li trenirati. Očekujem naravno da se svi maksimalno zalažu, a mislim početi sa ovom postavom: Šehić, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Cimirot, Sarić, Pjanić, Višća, Džeko i Kodro”, poručio je Prosinečki.

Utakmica između Senegala i BiH je na programu Le Havru s početkom od 20:00 sati.

Related posts