Prosinečki: Motivisan sam da BiH napravi dobar rezultat, Pjanić će biti kapiten

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki danas je okupio bh. reprezentativce u Trening centru u Zenici, a u prvom obraćanju medijima je kazao kako je spreman i motivisan da BiH napravi rezultat.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu kvalifikacija za Euro 2020 prvo će se sastati s Finskom 12. oktobra u Zenici, a potom i s Grčkom 15. oktobra. Prosinečki je na konferenciji izjavio da će Pjanić biti kapiten te da će on biti igrač koji će voditi igru.

“Sigurno je da Džeke neće biti duži period ni u Romi ni za reprezentaciju. Nadamo se da će se brzo oporaviti i to je najvažnije, da bude dobar i da sve bude kako mi želimo i kako on želi. Imamo period do subote da odlučimo ko će ga zamijeniti. Razmišljamo samo o onima koji su s nama i koji su tu za te dvije utakmice koje igramo s Finskom i Grčkom”, kazao je Prosinečki.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

 

Dodao je kako na okupljanje još nije stigao Jajalo koji će malo kasniti te da se u narednim danima očekuje dolazak Hotića koji je danas pozvan. Selektor je kazao kako je većina igrača aktivna u svojim timovima te da je to jako važno za njih, ali i za reprezentaciju.

Dodao je kako će u pet dana priprema učiniti sve što je potrebno da dočekaju utakmicu.

“Jedino tako možemo ostati u igri. Šanse su nam dobre, vjerujemo da možemo dobiti utakmicu. Finci su nezgodna ekipa koja je pokazala da je težak protivnik, ali igramo u Zenici pa ćemo vidjeti”, dodao je naš selektor.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

 

Istakao je kako zbog primljenih golova u ranijim utakmicama razmišlja o rotacijama u odbrani, a da je pritisak zbog svih dešavanja u prošlosti iz utakmice u utakmicu veći.

“Osjećam se dobro, zdrav sam i opet imam motivaciju i želju da BiH napravi dobar rezultat. Radit ćemo rotacije u odbarni, imamo pet dana da vidimo ko će gdje rotirati”, dodao je Prosinečki.

Nakon obraćanja medijima selektor se pridružio timu koji će s početkom u 18 sati odraditi prvi trening u sklopu priprema za utakmice protiv Finske i Grčke.

klix

Related posts