Prosinečki: Ibišević, Misimović i Spahić starteri protiv Crne Gore

Okupljanje fudbalske A reprezentacije BiH za predstojeće prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Južnom Korejom počelo je danas na Ilidži.

Selektor Robert Prosinečki ne može računati na Asmira Begovića i Seada Kolašinca, koji su opravdano odsutni, a oproštaj od dresa sa nacionalnim grbom protiv Crne Gore bit će upriličen za Zvjezdana Mismovića, Emira Spahića i Vedada Ibiševića.

– Protiv Crne Gore se opraštaju igrači koji su puno dali reprezentaciji. Termin nije idealan, igrači su umorni. Svi će biti na raspolaganju, a može se dogoditi da se neko povrijedi protiv Crne Gore – rekao je selektor Robert Prosinečki.

– Igrači koji se opraštaju će početi utakmicu – dodao je Prosinečki, pa naglasio da je u ovoj utakmici bitno i pobijediti.

– Radi atmosfere bitno je pobijediti i odraditi meč kako treba. Crna Gora je kvalitetan protivnik i to će biti dobar test za oba tima.

Novinarima se obratio i Haris Duljević, fudbaler Dynamo Dresdena.

– Poslije igranja u Premijer ligi BiH, imao sam sezonu iz snova. Nisam imao puno oscilacija, zadovoljan sam sezonom, ali sa klubom baš i ne, jer smo do kraja strahovali za opstanak – rekao je bivši fudbaler Sarajeva.

– Atmosfera je na nivou, kao i uvijek. Nadam se da ćemo obje utakmice odigrati maksimalno. Zadovoljan sam i načinom na koji smo igrali protiv Bugarske i Senegala. Svima nam je jasno šta od nas traži selektor. Nadam se najboljem i plasmanu na Evropsko prvenstvo – konstatovao je Duljević.

Izvor: Faktor

Related posts