Prognoze meteorologa: Val hladnoće i niske temperature idu prema BiH

Na poznatoj Facebook stranici “Severe Weather Europe” objavljena je animacija prodora hladnog zraka sa sjevera, i koji će zahvatiti i Bosnu i Hercegovinu.

Naime, hladni zrak koji donosi temperature ispod nule sinoć je stigao i u naše susjedstvo, tačnije Hrvatsku. Snijeg je tako već pao u Lici, Gorskom kotaru, ali i u dijelovima Istre i Slavonije.

Na stranici Sever Weather Europe objavljena je zanimljiva animacija prodora hladnog zraka, napravljena uz pomoć meteorološkog modeliranja, koja prikazuje kako će se u narednim danima širiti hladni zrak nad Evropom.

U objavljenoj animaciji tamnoplava boja označava temperature ispod nule, a prema objavljenom videu najhladnije će u narednim danima biti na sjeveru i istoku zapadu naše zemlje.

850 mbar temperature 10-day outlook

10-day temperature outlook across Europe; The pattern change is expected after this weekend as it goes from dynamic into more stable, but colder period for at least a week over large part of Europe. Strenghtening ridge from western towards central Europe will result in more meridional flow and very cold Arctic airmass will advect far south towards Mediterranean and Balkan peninsula as well.Source: Meteociel

Gepostet von Severe Weather Europe am Donnerstag, 14. Dezember 2017

Related posts