“Probrali” pljačkaše i Pavelićeve pobornike: Srpska policija presrela navijače Hajduka

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsila su 32 navijača Torcide iz Splita, koji su jučer na putu za Sofiju napravili haos na pumpi u Vrčinu.

Na autoputu kod Niša presretnuto je 400 navijača Hajduka po povratku iz Bugarske koji su osumnjičeni za haos na pumpi i oni su sprovedeni u policijske stanice u Nišu. Kako “Blic” saznaje, 28 lica biće sprovedeno na saslušanje kod prekršajnog sudije u Beogradu, jedan je deportovan, a trojica huligana su ostala u Nišu.

Više od dve stotina navijača splitskog Hajduka koji su juče rano ujutru pokrali gotovo cijeli asortiman u prodavnici na benzinskoj pumpi u Srbiji, kada su krenuli na utakmicu u Bugarskoj, ostavili su za sobom pustoš i ustaške simbole.

Kako javlja beogradski Blic, huligani koji su opljačkali benzinsku pumpu u Vrčinu uhapšeni su u Nišu, a policija je 28 Splićana transportovala u Beograd. Jedan maloljetnik neće moći da odgovara zbog godina koje ima, te će biti samo protjeran iz Srbije.

Prema informacijama koje posjedujemo, policija je identifikovala i muškarca koji je pisao ustaške grafite, te će nakon odluke dežurnog tužioca biti odlučeno da li će protiv njega biti podignuta prekršajna ili krivična prijava.

Ministar MUP-a Srbije Nebojša Stefanović rekao je da su pripadnici MUP-a zaustavili na auto-putu više od 400 hrvatskih navijača, a detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila policija je pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sekira i baklji, kao i manju količinu narkotika.

– U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Republike Srbije. Zbog divljanja na benzinskoj stanici sudiji za prekršaje biće privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprijećena zatvorska kazna od 30 do 60 dana – objasnio je ministar Stefanović.

Podsjetimo, u noći između srijede i četvrtka, karavan od više desetina vozila, uključujući i petnaestak kombija, zaustavio se u Vrčinu na svom putu iz Hrvatske ka Bugarskoj, gdje Hajduk igrao sa Slavijom iz Sofije revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Related posts