Problemi na bihaćkim saobraćajnicama: Od izvora jedan putić, a do ušća blato

Nakon otopljavanja snijega na bihaćkim ulicama pojavili su se još veći problemi. Tamo gdje se izvode radovi na izmjeni cijevi za otpadne i oborinske vode, saobraćanje pješaka i vozila postalo je skoro nemoguće zbog vode i blata.

Obavezu održavanja ovih prometnica sve do završetka postavljanja kanalizacione mreže ima izvođač radova. Nakon predaje ovih ulica, grad Bihać je u obavezi da ih asfaltira zašto je planiran budžet od 1,8 miliona KM. Kada će se normalno saobraćati na ovim saobraćajnicama ovisiće o vremenskim uvjetima. U Zavodu za prostorno uređenje tvrde da bi već za desetak dana moglo krenuti s ovim poslom.

U međuvremenu, trotoari na kojima još uvijek ima snijega prisiljavaju pješake da hodaju posred saobraćajnica. U raskopanim ulicama gdje vozači pokušavaju izbjeći rupe vožnja predstavlja veliki problem. Građani koji su anketirani su podijeljenog mišljenja, od onih nestrpljivih do onih koji ističu da, bez obzira na teškoće, treba sačekati kraj cijelog ovog projekta.

Novih gradilišta neće biti

U Zavodu za prostorno uređenje Bihać, svjesni su nestrpljenja građana i otežanog odvijanja saobraćaja u pojedinim ulicama. Nakon provedene procedure za desetak dana očekuju potpisivanje ugovora s izvođačem koji bi trebao asfaltirati 26 ulica u kojima se izvode radovi. Ono što se čeka je da firma Euro asfalt iz Sarajeva nakon okončanja svog posla vrati ulice gradu na raspolaganje. Dobra vijest je da otvaranja novih gradilišta neće biti, piše RTVUSK.

Related posts