ASDA smatra rekonstrukciju neispravnom: Pao je i premijer!

Opoziciona stranka u USK , ASDA smatra da je nedjeljna rekonstrukcija Vlade bila potpuno neispravna, da je ponovno brojanje glasova i nagovaranje u DF-u kojeg smo gledali uživo na prenosu, opravdan povod da smatraju da je pala cijela Vlada zajedno sa premijerom.

-Nakon što su u nedjelju svim mogućim sredstvima i silama uradili rekonstrukciju Vlade, koja je proceduralno prekršila poslovnik Skupštine, prekršila Ustav, možemo očekivati svaki dan posljedice takvog djelovanja.

Tvrdili smo i danas tvrdimo, da je Vlada Huseina Rošića pala, da je zajedno sa svojih 5 smijenjenih ministara trebao dati mandat na raspolaganje Skupštini USK, pa neka ga njegova većina opet imenuje i bira kao i svih pet novih ministara- stoji, između ostalog, u današnjem pressu ASDA.

S druge strane SDP, koji su do skora podržavali manjinsku Vladu ali su od nedjelje u opoziciji (s izuzetkom Murića) također imaju ovo mišljenje, u sličnom obliku.

-Da je kod prvog glasanja kad je pala Vlada izišao premijer i da je stavio mandat na raspolaganje, mi bi smo ih možda i podržali- kazao nam je jedan njihov poslanik.

S nestrpljenjem svi očekuju narednu sjednicu, da se vidi hoće li se nova većina potvrditi, ili će se desiti da padne i ova Vlada i da nastupi peta u ovom mandatu.

Zbog ovakvih stvari nije prirodno da imamo kantonalne nivoe i Vlade. Podijelile se stranke, podijelili se ljudi unutar stranaka.

Da je u pitanju država, davno bi bili rasprisani vanredni izbori.

Ovako, ne mogu izbore sazivati kantonalni parlament ili Vlada.

Related posts