Prijedor pod policijskom opsadom: Blokirani svi ulazi i izlazi u grad, kontrolišu se vozila…

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor danas su u vremenskom periodu od 9.45 do 11 sati, izveli vježbu blokade područja Grada Prijedora.

Osim policijskih službenika uniformisane i kriminalističke policije, učestvovali su i pripadnici Jedinice za podršku CJB Prijedor, kao i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Iz prijedorske policije su naveli da je cilj ovih aktivnosti provjera mobilnosti i spremnosti pripadnika CJB Prijedor, te sagledavanja mogućnosti sadejstva sa pripadnicima SAJ-a u konkretnim situacijama.

Taktičkom vježbom izvršena je “situaciona” blokada svih pravaca kretanja, odnosno ulaznih i izlaznih saobraćajnica sa užeg područja grada, kontrola vozila, putnika i prtljaga, a sve sa ciljem lakše identifikacije i lišenja slobode izvršilaca krivičnih djela u stvarnim situacijama.

-U periodu provođenja aktivnosti vježbe, svi pripadnici su pokazali visok stepen profesionalnosti i spremnost za obavljanje zadataka, te ukazali na značaj i potrebu saradnje i koordinacije kako u međusobnom radu učesnika tako i sa građanima.

Sve preduzete aktivnosti tokom vježbe realizovane su veoma uspješno, što pokazuje da bi pripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske postupili na isti način i u stvarnim situacijama koje bi zahtjevale ovakav vid angažovanja – navode iz policije.

(Faktor.ba, Foto: Fena)

Related posts