Prije tri godine preminuo Dženan Memić, pravda još uvijek nije zadovoljena

U džamiji Kovači u Sarajevu danas će biti proučen tevhid Dženanu Memiću koji je na današnji dan prije tri godine preminuo nakon sedam dana kome u kojoj je bio zbog povreda zadobijenih 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži. Porodica još uvijek traga za pravdom.

Protesti koji su trebali biti održani sutra odgođeni su zbog odluke porodice da ne opterećuje policijske službenike koji osiguravaju EYOF te su donedavno tragali za ubicom Edinom Gačićem.

Dženan je imao 22 godine kada je, kako tvrdi porodica, napadnut tokom šetnje Velikom alejom s Alisom Mutap. Još uvijek nema presude po bilo kojem osnovu, a Ljubo i Bekrija Seferović, koji su se teretili za saobraćajnu nesreću, kako je na kraju nakon nekoliko izmjena kvalifikovano krivično djelo, oslobođeni su optužbi.

Otac Muriz, koji već tri godine ponavlja da mu je sin ubijen, tražio je od Tužilaštva BiH da preuzme slučaj, a baš danas će dati i izjavu o svojim saznanjima. Podnio je Državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv 45 osoba u oktobru prošle godine.

U predmetu Memić izmijenjalo se osam tužilaca Tužilaštva KS, od kojih su dva napustila ovu instituciju. Još uvijek se čeka drugostepena presuda koju donosi Vrhovni sud FBiH.

Dženan je bio student Pravnog fakulteta, ambiciozan, vrijedan i radišan… Zajedno s ocem se bavio uslugama prijevoza kamionom, a prije smrti je pokrenuo i vlastiti rasadnik. Porodica Memić poručila je da neće odustati od borbe za istinom i pravdom.

Izvor: klix.ba

Related posts