Presuda u Banjoj Luci: Silovatelju iz Čelinca šest godina i tri mjeseca zatvora

Miroslav Gavrića (33) iz Čelinca osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na jedinstvenu kaznu u trajanju od šest godina i tri mjeseca zatvora zbog silovanja 64-godišnje žene.

U pitanju je osoba poznata po tome što je i ranije činio ista krivična djela, a s obzirom na to da mu je ovo druga presuda za silovanje, sudsko vijeće mu je “zbog stjecaja krivičnih djela” izreklo jedinstvenu kaznu od šest godina i tri mjeseca zatvora.

Iz Okružnog suda Banja Luka je saopćeno je da je silovanje počinjeno početkom oktobra prošle godine u okolini Čelinca kada je Gavrić tokom noći provalio u kuću 64-godišnje žene, nakon čega ju je silovao. Nanio joj je teške povrede po cijelom tijelu zbog čega je bila hospitalizovana u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjoj Luci. Nakon silovanja Gavrić je pobjegao, ali su ga pripadnici CJB Banja Luka ubrzo uhapsili.

On je ranije u Osnovnom suda u Kotor Varošu također osuđen zbog silovanja i to na 18 mjeseci jer je u aprilu 2014. godine silovao 24-godišnju djevojku.

U presudi je tada navedeno da ju je presreo na putu do kuće i pod prijetnjom da će je zaklati, odvukao u šumarak pored puta, pretukao i silovao. Osim ova dva silovanja, imao je i ranije “seksualnih prestupa”, jer je u okolini Laktaša napastvovao ženu.

faktor.ba

Related posts