Posvađao se sa djevojkom, ukrao automobil i povrijedio tri osobe u pješačkoj zoni

Nadzornom kamerom su zabilježeni trenuci u kojima je tinejdžer automobilom ušao u pješačku zonu te povrijedio nekoliko osoba, nakon što se prethodno posvađao sa djevojkom. Prestrašeni prolaznici su najprije pomislili da se radi o terorističkom aktu.

Glavni akter snimka, 19-godišnji Jake Hartley je osuđen na pet godina u ustanovi za mlade prijestupnike. Ovaj mladić iz Todmordena u Engleskoj je u svom suludom poduhvatu udario dvoje penzionera, starosti 73 i 80 godina, te jednu ženu u 30-im godinama, vozeći automobil koji je ukrao sa posla.

Situacija se dogodila 14. aprila, a prethodno se Hartley, navodno, posvađao sa djevojkom Nadijom Mullin. Da incident nije napravio u potpunom nervnom rastrojstvu, potvrđuje činjenica da je svjesno sklonio tablice sa automobila kako bi otežao policiji posao pri utvrđivanju identiteta napadača.

Međutim, automobil je kasnije pronađen na parkingu obližnjeg hotela, a Hartley je uhapšen u blizini. Kasnije se izjasnio kao kriv po dvije tačke optužnice koje se odnose na nanošenje tjelesnih povreda, izazivanje opće opasnosti, napad, vožnju u alkoholiziranom stanju, posjedovanje naoružanja te neposjedovanje vozačke dozvole.

https://youtu.be/23vTdsq3omA

Related posts