Poslijepodne snijeg u Krajini i sjevernim područjima Bosne

Danas u većem dijelu Bosne dugotrajna niska naoblaka. Postepeno jače naoblačenje sa juga u drugoj polovini dana. Nove padavine se očekuju od poslijepodnevnih sati. Većinom u nizinama će padati kiša, a snijeg u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Na planinama će padati snijeg. Padavine nisu obilne. U većem dijelu zemlje vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnom područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini oblačno. Snijeg se prognozira uglavnom u Krajini, ujutro i u sjevernim područjima Bosne. U Krajini može pasti novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim dijelovima zemlje kiša. Na planinama će padati snijeg. Više padavina u Hercegovini, između 20 i 50 litara po metru kvadratnom. U većem dijelu zemlje vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. U Krajini i sjevernim područjima Bosne vjetar sjeverozpadnog smjera. Temperatura zraka u Krajini između -1 i 3°C. U većem dijelu Bosne jutarnja temperatura zraka između 2 i 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini oblačno. Slab snijeg se očekuje ujutro u Krajini. U ostalim dijelovima zemlje povremeno slaba kiša. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.

U petak, u Bosni oblačno, a u Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 2°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U subotu, u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni se prognozira slab snijeg ili susnježica. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka u Bosni između -2 i 3°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 6 i 10°C.

Related posts