Posjeta nogometnom klubu Jedinstvo Bihać: Vlada USK uplatit će Jedinstvu pomoć od 10 000 KM

Alarmantno i veoma teško financijsko stanje u Jedinstvu iz Bihaća, svakako je jedan od razloga što klub sa dugogodišnjom tradicijom u ovoj sezoni postiže ovako loše rezultate. Povodom teškog stanja u klubu, sa željom da pokuša pomoći, u ponedjeljak je Husein Rošić, premijer USK posjetio ovaj sportski kolektiv, u pratnji savjetnika Hadisa Jusića i Muhameda Ramića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Konkretnim potezom Vlada preko ministarstva uplatit će NK Jedinstvo 10 000 KM.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima da se ovaj sportski kolektiv koji je, kako su svi istakli, brend ne samo grada Bihaća nego cijelog USK pokuša dovesti u bolji položaj. Premijer Rošić kazao je da bi se nadležne institucije morale trebale više uključiti u rješavanje nagomilanih problema Jedinstva, te da su ova sredstva, iako simbolična za potrebe kluba, znak da Vlada Kantona želi pomoći opstanku Jedinstva.

Predsjednik Emir Mujadžić kazao je da, nažalost, u posljednje vrijeme, uglavnom nailaze na zatvorena vrata, te da se plaši da, ako se svi ne uključe u rješavanje problema, ovaj sportski brend Grada Bihaća nema perspektivu.

Related posts