Porodica ne gubi nadu: Američka klinika posljednja šansa za Michaela Schumachera

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher uskoro će preseliti u američki Dallas, gdje bi trebao započeti novo liječenje, a tu odluku je donijela njegova supruga Corinna, piše švedski portal Expressen.

Potparol porodice Sabine Kehm i dalje odbija dati bilo kakvu zvaničnu izjavu o Schumacherovu zdravstvenom stanju, ali strani mediji prenose vijest da će se omiljeni vozač Formule 1 podvrgnuti novoj vrsti terapije u specijalnoj klinici za ozljede mozga.

“Michaelovo zdravlje nije javna stvar. Nemam komentara na tu temu”, rekla je Kehm njemačkim medijima.

Međutim, njemački magazin Bravo donosi vijest o odlasku šampiona u SAD kao gotovu stvar, a upravo za jednog od najcjenjenijih neurologa na svijetu, doktora Meeksa, mnogi kažu da “ako mu neko može pomoći, to je upravo on”.

“Imamo puno iskustva s pacijentima poput Schumachera. Sumnjam da postoji ijedna klinika u Ervopi koja je liječila toliki broj pacijenata s takvim traumama koliko smo mi”, poručio je Meeks.

Podsjetimo, u teškoj skijaškoj nesreći, koju je imao u Meribelu u decembru 2013., Schumacher je zadobio teške ozljede glave, od kojih se dugo oporavljao u bolnici u Francuskoj te kasnije u vili u Glandu u Švicarskoj.

Related posts