Porodica iz Srbije zapalila kuću da im humanitarna TV emisija izgradi novu

Jedna porodica iz Aleksinca u Srbiji zapalila je svoju staru kuću, planirajući da izazove sažaljenje javnosti i da im novu kuću izgrade donatori ili da zapadnu za oko televizijskom realityju “S Tamarom u akciji”, pišu Večernje novosti.

Policija sumnja da je glava porodice Vojkan Radojković (53) zapalio kuću, zbog čega je protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja N.N. lica za izazivanje opšte opasnosti.

Prema nalazu istražnih organa, Vojkanu je prijetnja jednog mještanina iz Gornjeg Krupca da će mu zapaliti kuću, ako Vojkanov pastorak ne ostavi njegovu rođaku Tanju, dala ideju da podmetne požar u svoju staru kuću.

Planirao je da za to optuži nekoga, a zatim nađe nekog da mu pomogne, ali policiji je bilo sumnjivo to što stvari iz kuće nisu izgorjele.

“Saslušanjem Vojkana i članova njegove porodice, utvrđeno je da su oni sami podmetnuli požar. Vojkan je to priznao u policiji 26. juna i zbog toga je protiv njega podnesena krivična prijava”, rekao je izvor blizak istrazi.

Poslije svega, Vojkan i njegova porodica, supruga i pastorak, spavaju na otvorenom, ispod jabuke, nedaleko od potoka u zaseoku Selište, u Gornjem Krupcu, kod Aleksinca.

Bez obzira na istragu i krivične prijave, oni se i dalje drže svoje priče i nadaju se da će im neko pomoći da ne ostanu ispod jabuke.

Related posts