Porodica Gerzić iz Bosanske Krupe treba vašu pomoć

Abdulah i Faika Gerzić sa svoje četiri kćerkice iz naselja Tarla u Bosanskoj Krupi, tek su jedan od brojnih primjera siromaštva i bijede koji nas svakodnevno okružuju, a o kojima bosanskohercegovačko društvo nedovoljno ili uopće ne skrbi.

Gerzići žive u ratom uništenoj kući čije krovište prokišnjava i stvara vlagu. Porodica se nalazi u izrazito lošem imovinskom stanju, niko od ukućana ne radi, te imaju minimalna socijalna primanja.

Abdulah Gerzić je već godinama bolestan, a od prošle godine, usljed bolesti, ostao je i bez noge. Nedavno se razboljela i kćerka Ajlin, koja ima svega 2,5 godine, a s obzirom na to da se radi o kožnom oboljenju potrebna su im novčana sredstva kako bi Ajlin bili omogućeni redovni medicinski tretmani. Porodica Gerzić nema tih sredstava.

Svi oni koji žele pomoći porodici Gerzić mogu to učiniti posjetom njihovom domu u naselju Tarla u Bosanskoj Krupi ili uplatom novčanih sredstava na žiro-račun broj 1613000073052889 na ime Abdulah Gerzić (Reiffeisen bank), a mogu ih kontaktirati na sljedeće brojeve telefona: 062/880-498 i 064/440-9875.

Related posts