Policija podnijela izvještaj protiv Saške koja je zavela sveštenika u Modriči

Policija u Doboju podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj o više počinjenih krivičnih djela protiv Saške Kovačević, Mila Joksimovića i Aleksandra Vasiljevića koji su uhapšeni prije par mjeseci u akciji “Steroid”.

Oni su osumnjičeni da su ucjenjivali katoličkog sveštenika I.K. porno snimcima i od toga pridobili znatnu materijalnu korist.

– Policijska uprava Doboj, 2. novembra Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv S. K. iz Modriče, zbog sumnje da je u maju 2015. godine, u saizvršilaštvu sa M. J. iz Modriče izvršila krivično djelo neovlašteno fotografisanje, i u julu iste godine izvršila je krivično djelo neovlašteno fotografisanje. Za M.J. postoji sumnja da je u maju 2015. izvršio krivično djelo teška krađa. Istim izvještajem obuhvaćena je i osoba A. V. iz Doboja, za koju postoji sumnja da je izvršila krivično djelo lažno predstavljanje, stoji u saopštenju Policijske uprave Doboj.

Gore navedeni trojac, pritvoren u augustu, od sveštenika je ucjenom dobio 250.000 KM, a detalji koji su tada otkriveni izazvali su skandal u katoličkoj crkvi.

I.K. je Sašku, inače rođenu u Zrenjaninu, upoznao još kao maloljetnicu.

Sprijateljili su se, a ona je od njega posudila 7.000 KM. Već tada mu je predlagala da stupe u ljubavnu vezu, što je on odbio.

U međuvremenu je navodno pokušavao da je iščupa iz lošeg društva, da bi mu ona, kada je napunila 20 godina, rekla da ga voli i da s njim želi seks.

Iako se opirao, s njom se ipak sastao u župnoj kući u kojoj je tada stanovao. Pili su alkohol i ona je nastavila da navaljuje, pa su na kraju otišli u spavaću sobu.

– Lisicama ga je vezala za stolicu, a preko glave mu stavila fantomku pod izgovorom da se stidi da je vidi golu – navodi se u prijedlogu za pritvor osumnjičenima.

Navodi se da je I. K. osjetio još neke korake u sobi, a kada je pitao da li je još neko tu, odgovora nije bilo. Prešli su na krevet i I. K. je imao kraći seks s ženom. Mjesec dana kasnije saznao je da je to bila druga djevojka, a da je Saška sve snimala u namjeri da ga ucjenjuju i izvlači novac. Saška mu je prvo tražila 30.000 KM, ali je on to odbio znajući da mu se na snimku ne vidi lice.

Tri mjeseca kasnije Sašku je sreo u restoranu u Gradačcu i za susjednim stolom mu je pokazala djevojku i rekla da je to ona što je bila sa njim. Upoznali su se, razmijenili brojeve, i poslije tri dana djevojka je došla u njegov župni ured na piće. Pili su misno vino i I. K. tvrdi da se poslije jedne čaše osjećao drogirano. Djevojka je to iskoristila, popela se na njega i imali su seks, da bi ga ujutro pozvala i tražila mu 100.000 KM kako ne bi objavila snimak njihovog seksa.

Ona je prvo negirala da stoji iza toga, a kasnije je počela da ga ucjenjuje objavljivanjem tog snimka pa joj je u više navrata isplatio 156.000 KM. Da bi je isplatio, navodno je posuđivao novac od prijatelja, a čak je podigao i novac od životnog osiguranja.

Saška ga je u septembru 2016. molila za oproštaj. Govorila je da će vratiti pare, da ga voli i da želi da se uda za njega. Tražio joj je da ga ostavi na miru, ali je ona preko brze pošte počela da naručuje bunde, telefone, garderobu na njegovu adresu i govorila mu je da to mora platiti ili će imati problema. Saopštila mu je i da je u vezi sa Vasiljevićem, pa su njih dvoje zajedno počeli da ga ucjenjuju.

Vasiljeviću je, kako se navodi, sveštenik isplatio oko 65.000 maraka, a dao mu je i svoje vozilo “audi A4”.

Kovačević, Joksimoviću i Vasiljeviću nakon hapšenja određen je pritvor.

Related posts