Poginuo 200 metara od kuće: Od siline udara izletio iz automobila i završio mrtav u dvorištu

“Čula sam da voz svira, vjerovatno je mašinovođa sirenom najavljivao dolazak. Moguće je da ga mladi čovjek nije čuo ili nije vidio. Uglavnom, našao se na prijelazu kad nije trebao biti. Čuo se strašan udarac”.

Tako je užasnu saobraćajnu nesreću u Donjim Andrijevcima kraj Slavonskog Broda opisala Iva Tipurić, žena koja živi samo nekoliko kuća od pružnog prijelaza na kojem je u ponedjeljak oko 6 sati poginuo Zoran Tomakić (41), piše 24sata.hr.

Tog je jutra Opel Astrom krenuo na posao. Samo desetak sekundi nakon što je brzi voz koji prometuje na relaciji Vinkovci – Zagreb prošao željezničku stanicu Donji Andrijevci, na pružnom prijelazu obilježenom Andrijinim križem i svjetlosno-zvučnom signalizacijom, u punoj brzini, većoj od 100 km/h, naletio je na Opel. Udar je bio silovit.

– Automobil je odbačen nekoliko desetaka metara od pružnog prijelaza. Završio je na krovu, a nesretni vozač je, nažalost, izletio i završio mrtav u dvorištu kuće koja se nalazi odmah uz cestu koja ide pored pruge – rekla je šokirana Iva.

Zorana zna i kaže da se radi o vrijednom mladom čovjeku koji je jako puno radio.

– On živi nedaleko od željezničke stanice s druge strane pruge i svako jutro je prelazio preko tog prijelaza. Moguće je da zbog prevelikog umora i jutra nije vidio niti čuo voz – rekla je susjeda.

Vozom je upravljao mašinovođa (36), koji je stotinjak metara dalje zaustavio kompoziciju.

Related posts