Pobrao simpatije: Novi Audijev A1 je do perfekcije ušminkani mališa

Mjesecima je najavljivan kao istinsko osvježenje, da bi Audi konačno razotkrio novi A1 i odmah naišao na brojna odobravanja.

Njegov prethodnik, lansiran 2010. godine, nikada nije zaživio punim plućima. Mnogi su ga samo doživljavali kao luksuzni Polo, nedostajalo je nešto da bi bio potpun paketić. Naprimjer, kao što su majstori Italijani znali distancirati Fiat Punto (Panda) i Lanciju Ypsilon.

Sada ipak stvari sjedaju na svoje. Audi predstavlja drugo izdanje, s estetskim osnovama povijesnih ikona poput Ur-Quattra, ali sada u funkciji (pre)slatkog lifestyle šminkera.

Novi A1 je i narastao – u duljinu mjeri 4.03 m, širok je 1.74 m i visok 1.4 m. Osim što u kabini neće faliti prostora, ni prtljažnik od 335 litara ne razočarava. Još više raduje dizajn enterijera, izveden vrlo kvalitetno s dominantnim virtualnim kokpitom, detaljima u boji i centralnim zaslonom promjera do 10,1 inča.

Atraktivnosti ponude Audi je doskočio brojnim mogućnostima individualizacije, S line ponudom, pa i dodacima koji se prije nisu nudili. Primjerice, kupac može izabrati Bang & Olufsen premium Hi-Fi audio sistem ili ambijentalnu rasvjetu s 30 različitih boja osvjetljenja.

Ponuda motora kreće od 1.0 TSI trocilindrašem (25 TFSI) s 95 KS i 175 Nm, a ide sve do 2.0 TSI jedinice s 200 KS i 320 Nm iza oznake 40 TSI. Između su 30 TFSI (116 KS i 200 Nm) i 35 TFSI (1.5/150 KS i 250 Nm). S tronic mjenjač je dobrodošao kod slabijih opcija, a obaveza je na najjačoj.

Prodaja kreće krajem godine, a cijene nisu poznate. U svakom slučaju, realno je očekivati oko 17.000 eura za osnovni paket opreme.

Izvor: Index.hr

Related posts