Perez sastavlja novi moćni Real: Courtois potpisao na šest godina

Transfer o kojem se posljednjih nekoliko dana spekulisalo i pisalo, danas je dobio zvanični epilog. Belgijski reprezentativac i sada već bivšiu golman Chelseaja Thibaut Courtois novi je čuvar mreže Real Madrida.

Od David De Gee preko Alissona do Kepe Arrizabalaga išle su spekulacije vezane za novog golmana koji će konkurisati za Relaovu “jedinicu”. Na kraju je izbor spao na 26-godišnjeg Belgijanca, koji je bio jedna od želja predsjednika kluba Florentina Pereza.

Iz Reala je saopćeno kako će Courtois potpisati ugovor na šest godina, a potpis na njega trebao bi staviti sutra nakon što uspješno apsolvira medicinske preglede.

Dolazak među Los Blancose za Belgijanca predstavlja povratak u Madrid, gdje je prije nekoliko godina s mnogo uspjeha stajao na golu gradskog rivala Atletica.

Belgijanac je u najboljim godinama za golmana, pa ako je Perez krenuo u sastavljanje novog moćnog Reala, onda je sigurno počeo od kvalitetnih temelja.

Gotovo istovremeno Real je saopćio kako hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odlazi na jednogodišnju posudbu u redove Chelseaja.

Izvor: Faktor

Related posts