PAZITE! Ovo SVI imate u kući i SVAKODNEVNO KORISTITE, a niste ni svjesni da IZAZIVA RAK!

Svako voli da mu dom odiše svježinom i čistoćom. Ali, ta naša potreba da nam životni prostor miriše može mnogo da nas košta!

Da li i vi koristite osvježivače prostora i mirišljava sredstva za čišćenje kuće, kancelarije ili škole u kojoj su vaša djeca? Divno je to što ste uredni i želite da vazduh miriše lijepo, ali trebalo bi da znate da su ove stvari pritajene ubice!

Međutim, umjesto ovih vještačkih osvježivača prostorija, napravite sami prirodan i prijatan osvježivač koji je u potpunosti bezbjedan!

Svi mi želimo da nam dom lijepo miriše, a upotreba ovih sredstava nije zdrava. Pa, možete pokušati sa upotrebom prirodnih osvježivača prostora. Osim toga što su prirodni, oni su i lako dostupni. Pogledajte neke od tih osvježivača, piše “BKTVnews“…

Prirodna ulja

Koristite mirisna ulja kao prirodni osvježivač za vaš dom.

Uzmite jednu kašiku bilo kojeg mirisnog ulja i pomiješajte ga sa pola šoljice sirćeta i dvije šoljice vode. Dobro izmiješajte sve sastojke. Tečnost nespite u raspršivač i vaš osvježivač prostora je gotov.

Cvjetni ekstrakti

Vaš omiljeni cvijet može postati savršen način da osvežite vaš dom. Kako? Uzmite latice nekog cvijeća (jasmin, ruža, lavanda) i kuhajte ih u vodi na srednjoj temperaturi najmanje 30 minuta. Sada procijediti vodu i sipajte tečnost u bočicu sa sprejem. Ostavite da se ohladi, a nakon toga osvježite vaš dom sa vašim omiljenim mirisom cvijeća.

Začini

Uzmite svoje omiljene začine, bilo da je to cimet, kardamon i sl. i prokuhajte ih u vodi na visokoj temperaturi 20-25 minuta. Sipajte tečnost u bocu sa raspršivačem. Ispunite svoju sobu s lijepim mirisom indijskih začina.

Svijeće od pčelinjeg voska

Ne morate ići u market kako bi kupili mirisne svijeće. Napravite sami svijeću od pčelinjeg voska. Ona emituje mekani miris i vrlo je dobar prirodni osvježivač.

Related posts