Past ćete u nesvijest kad čujete koliko Ronaldo zaradi za četiri sata

POZNATA je stvar da uspješni nogometaši zarađuju basnoslovan novac, no rijetko kad se priča o njihovim zaradama izvan nogometnog terena.

Sportsmail's je objavio neke od podataka o zaradama nekoliko nogometnih zvijezda iz knjige “Football Leaks: The Dirty Business of Football” među kojima je i Cristiano Ronaldo, piše DailyMail.

Ako ste se ikad pitali koliko bi koštalo unajmiti nogometnu megazvijezdu poput Ronalda na jedan dan na pola radnog vremena, odgovor je 1.85 milijuna dolara. Naime, u knjizi je otkriveno da je telekomunikacijska tvrtka Saudi Telekom potpisala s Ronaldom ugovor u kojem je nogometaš zaradio 1.85 milijuna dolara 2013. godine za 4.5 sata rada.

Angažman je uključivao fotografiranje, pet potpisanih majica i dvije objave u kojima se spominje njihovo ime na Ronaldovom profilu na društvenoj mreži. Zanimljivo je da je Saudi Telekom dobila licencu za korištenje njegovih fotki samo na području Bliskog Istoka i sjeverne Afrike.
2015. godine GestiFute, tvrtka čiji je vlasnik Ronaldov agent Jorge Mendes objavila je da se cjelokupna vrijednost njegovog bogatstva procjenjuje na 190 milijuna funti. U knjizi Football Leaks također su otkriveni i detalji o mreži kompanija u Panami, Švicarskoj, Hong Kongu, na Djevičanskim otocima i Bermudi koje pomažu nogometašu minimizirati porezna davanja od njegovih angažmana u inozemstvu.

Izgleda da Ronaldo, osim na terenu, ima i veliku vrijednost za korporacije diljem svijeta.

Related posts