Otvoren 11. sajam zdrave hrane u Bužimu – Naše domaće, sada i ubuduće

“Naše domaće, sada i ubuduće“ , naziv je dvodnevnog sajma, koji u Bužimu već 11 godinu zaredom , oraganizira Udruženje žena „ Izvor“ .

Ova manifestacija, koja prije svega promovira domaće proizvode, kućne radinosti i tradiciju kraja, upriličena je povodom obilježavanja Svjetskog dana žena sa sela i Svjetskog dana hrane. Iako je tokom organizacije, prijavljeno 46 izlagača, njihov broj do danas popeo se na 56.

Bužimski sajam „ Naše domaće, sada i ubuduće“ počeo je obraćanjem zvanica u bužimskom Centru za kulturu, nakon čega su se prisutni uputili prema Trgu Alije Izetbegovića, kako bi obišli štandove i pozdravili izlagače.

Sajam je svojim obraćanjem otvorio načelnik općine Bužim Mersudin Nanić koji je posebno pohvalio rad udruženja žena Izvor te naglasio da ovaj sajam prevazilazi nivo jednog udruženja te da je potrebno da se u budućnosti oko organizacije istog uključe institucije. U tom kontekstu naglasio je da je podrška općine Bužim ovom veoma značajnom projektu neupitna i u budućnosti.

Prisutnima se obratila i o bitnosti održavanja ovog sajma govorila je i Samra Mehić, ministrica privrede u Vladi USK, a nakon nje i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sulejman Kulenović.

Izvor: ckbuzim.ba

Related posts