Otkriveni razbojnici iz Cazina: Naoružani automatskom puškom opljačkali 4.000 maraka

Cazinski policajci uhapsili su 20-godišnjeg Zijada Smlatića iz Bosanske Krupe i 34-godišnjeg Čedomira Nikolića iz Bosanskog Novog, zbog sumnje da su sredinom januara opljačkali prodavnicu Konzum u Cazinu, iz koje su ukrali oko 4.000 maraka.

Dvojac se sumnjiči da je 15. januara na naročito drzak način i prijeteći automatskom puškom te pištoljem od radnica oteo oko 4.000 maraka, nakon čega su pobjegli.

Uviđaj na mjestu događaja tada su obavili policajci iz Cazina, koji su potom započeli potragu za razbojnicima.

Brzom intervencijom cazinske policije, radom na terenu i saradnjom sa policajcima Centra javne bezbjednosti Prijedor i policije iz Bosanskog Novog, razbojnici su identifikovani i uhapšeni.

Policija je na osnovu naredbe Općinskog suda Bosanska Krupa pretresla objekte na više lokacija na području općina Bosanska Krupa i Bosanski Novi, te su tom prilikom pronađeni određeni predmeti i oružje koji su korišteni tokom pljačke.

Smlatić i Nikolić su prilikom bježanja iz Konzuma odbacili odjeću kojom su se maskirali, a policajci su je pronašli na lokalitetu Krivodola, općina Bosanska Krupa.

Protiv Smlatića i Nikolića će Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću biti podnesena prijava za krivično djelo razbojništvo. – piše faktor.ba

Related posts