Otkriveni ilegalni migranti na graničnom prijelazu Izačić

Službenici Granične policije BiH 6.8.2017. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić prilikom ulaska u BiH lišili su slobode tridesetdevetogodišnjeg bh. državljanina. Utvrđeno je da R.K. potražuje Sudska policija Federacije Bosne i Hercegovine zbog odlaska na izdržavanje zatvorske kazne. Predat je službenicima Sudske policije Bihać.

Dan ranije, 5.8.2017. službenici Jedinice granične policije Zvornik prilikom ulaska u BiH na MGP-u Šepak lišili su slobode tridesetdevetogodišnjeg državljanina R. Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da G.G. potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog krivičnog djela „ubistvo“. Predat je službenicima Policijske stanice Kozluk MUPRS-a.
Pripadnici GPBiH na MGP-u Hum 5.8.2017. prilikom izlaska iz BiH lišili su slobode dvadesetosmogodišnjeg državljanina Srbije jer ga potražuje Interpol Beograd zbog krivičnog djela „krađa“. T.L. predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Odbijeni ulasci u BiH

Pripadnici JGP-a Doljani 5.8.2017. zbog neispunjavanja uvjeta nisu dozvolili ulazak u BiH 11 osoba s područja Kosova. Kontrolirani su na MGP-u Bijača. U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u R. Hrvatsku.
Dan ranije, 4.8.2017. službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo na letu iz Istanbula nisu dozvolili ulazak osmero državljana R. Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u našu zemlju. Narednim letom vraćeni su u Istanbul.

Otkrivena dvojica ilegalnih migranata

Službenici JGP-a Trebinje 5.8.2017. na području Bileće otkrili su dvojicu ilegalnih migranata. Državljani Maroka i Bangladeša prekršajno su procesuirani i, uz prijedlog za izdavanje rješenja o protjerivanju stranaca iz BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Related posts