OTAC NAPADNUTOG DJEČAKA: MIGRANTI SU MU RAZBILI LOBANJU, OPERACIJA JE TRAJALA 3 I PO SATA

Otac maloljetnog mladića koji je sinoć napadnut u Sarajevu, u blizini Željezničke stanice, potvrdio je portalu Klix.ba kako su njegovog sina napali migranti koji su ga pokušavali opljačkati.
Kako saznajemo, migranti nasrnuli su na 17-godišnjeg H. A. u ulici Halida Kajtaza gdje su mu nanijeli teške povrede glave.

“Krenuo je prema kući oko 19 sati od Željezničke stanice prema tunelu Ciglane. Tu su mu sprijeda prišla dva migranta i uhvatila ga za bubreg torbicu koju je nosio. Tražili su mu pare, a onda su mu s leđa prišla još dvojica i počela mu roviti džepove. Udarili su ga šipkom u glavu. Jedan čovjek se zaustavio s automobilom, pomogao mu i odvezao ga u Hitnu pomoć. Ja sad tragam za tim humanistom da mu se zahvalim”, priča nam otac pretučenog mladića.

H. A. potom je iz Hitne pomoći prevezen u bolnicu gdje su mu zašili ranu, a nakon toga je završio na operaciji koja je trajala gotovo tri i po sata.

“Razbili su mu lobanju, a sad je smješten na intenzivnoj njezi. On je policiji dao detaljan opis migranata koji su ga napali”, dodao je mladićev otac.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćili su kako je o ovom slučaju obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu. Policija nastavlja rad na dokumentovanju krivičnog djela i pronalasku napadača.

Izvor: uskinfo

Related posts