Ostalo još 100 dana do izbora: Biden ima jasnu prednost u odnosu na Trumpa

Ostalo je još 100 dana do predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama a ankete otkrivaju da demokratski kandidat Joe Biden ima jasnu prednost u odnosu na republikanskog kandidata Donalda Trumpa.

Ankete su i prije proteklih predsjedničkih izbora otkrivale prednost Hillary Clinton pa je za predsjednika izabran Donald Trump, što znači da će i ovaj put biti neizvjesno. Ipak, ankete su sve vrijeme pokazivale da je Joe Biden favorit, piše CNN.

Fox News anketa, čiji rezultati su ranije objavljeni, otkrila je da 29 posto birača smatra da je koronavirus najvažnije pitanje s kojim se zemlja suočava. To je gotovo dvostruko više od onih 15 posto koji smatraju da je ekonomija najvažnija.

Predstojeći izbori će se, prema pisanju CNN-a, odnositi na percepciju ko se od dvojice kandidata može bolje nositi sa koronavirusom. To bi moglo značiti da je Trump u velikim problemima, ali nije isključeno ni da se slika promijeni do izbora.

Biden u svim anketama ima prednost i, prema pisanju CNN-a, u mnogo boljem položaju je on sada nego što je Clinton bila 2016. godine.

Izvor: Klix.ba

Related posts