Trener Rome o statusu Edina Džeke: Uvijek sam govorio istinu, on je jako motivisan

Trener Rome Paulo Fonseca kaže da je kapiten kluba Edin Džeko vrlo motivisan pred susret protiv Fiorentine kao odgovor na glasine da je bh. napadač nezadovoljan i nesretan u Romi, o čemu su mediji u Italiji ranije pisali.

On je rekao da Roma mora zadržati trenutnu fizičku i taktičku formu i da moraju težiti ka tome da se dodatno poboljšaju.

“Fizički i taktički smo u dobroj formi i moramo pokušati da se dodatno poboljšamo na svakom nivou. Moramo održati iste ambicije i motivaciju jer je tim pronašao povjerenje u ono što pokušavamo. Tačno je da nemamo mnogo vremena za trening, ali razgovaram s igračima i pokazujem im videoklipove da isprave greške. Radimo konstantno na situacijama koje nismo uradili dobro i pokušavamo se popraviti”, istakao je Fonseca.

Dalje, trener Rome je istakao da oni nisu ekipa koja previše pažnje poklanja jednom protivničkom igraču te da pokušavaju igrati kao tim i kao ekipa vršiti dobar pritisak za zadnju liniju protivnika.

Ono što je novinare zanimalo je svakako psihičko stanje u kojem se nalazi kapiten Rome i najbolji igrač ovog kluba – Edin Džeko. Fonseca je demantovao glasine da je kapiten Zmajeva nesretan u Rimu, već suprotno, da je jako motivisan.

“O tome nema polemike. Uvijek sam govorio istinu. Džeko je vrlo motivisan”, rekao je trener Rome.

Podsjećamo, italijanski Corriere dello Sport objavio je informaciju da je kapiten Rome i nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko nesretan u Romi jer će ga ovaj klub navodno prodati u narednom ljetnom prijelaznom roku.

Izvor: Klix.ba

Related posts