Osam mjeseci nije dolazio na posao jer je "kao reinkarnacija boga morao ići u petu dimenziju"

Viši inženjer u indijskoj vladinoj agenciji nije se pojavio na poslu punih osam mjeseci jer je, kako je pojasnio u pismu poslodavcu, bio zauzet u obavljanju svoje dužnosti kao božanstva, tačnije desete inkarnacije Višnua.

Rameshchandra Fefar, inženjer u vladinoj agenciji Sardar Sarovar Punarvasvat (SSPA) u indijskoj državi Gudžarat, tvrdi da je deseta inkarnacija boga Višnua, jednog od tri glavna božanstva u hinduizmu. Fefar, inače muškarac u kasnim 50-tima, tvrdio je kako je “teško radio za indijski narod kao božanstvo te da više nije mogao trošiti vrijeme na trivijalne zadatke”.

“Ja kod kuće radim zadanu pokoru i ulazim u petu dimenziju kako bih promijenio globalnu svijest. To ne mogu raditi dok sjedim u uredu”, napisao je Fefar u pismu koje je poslao vladinoj agenciji SSPA kao odgovor na njihov upit zašto ne dolazi na posao. Dodao je i kako se već vide njegovi napori, i to u vidu nedavnih “dobrih kiša” koje su pale na indijsko tlo.

Govoreći o važnosti svojega nastojanja, Fefar je agenciju pitao je li važnije da ga agencija smjesti u ured i da vrijeme prolazi ili da se zemlja spasi od suše.

Fefar, jedan od najviših inženjera u državi, u posljednjih osam mjeseci samo je 16 puta došao na posao. S Višnuom je, tvrdi, osjetio direktnu povezanost 2010. godine i tada su se njihove duše spojile. Inače je oženjen i ima sina, a tvrdi da je sa suprugom još 2014. godine podijelio svoje nadnaravno iskustvo.

Iako niko od njegove porodice i poznanika ne vjeruje u njegovu bizarnu tvrdnju Fefar je indijskim medijima rekao da će dokaz božanske pozadine uskoro postati očigledan.

“Kada se ljudima daju neke informacije, oni su u početku nevjerni, no dokaz toga doći će u bliskoj budućnosti”, rekao je za The Economic Times.

Fefar tvrdi i da je naučio razlikovati Višnuove signale. Na primjer, trzanje u desnom oku znači da Bog želi razgovarati s njim. Naredbe koje dobiva nemaju baš puno smisla – kao putovanje vozom bez karte ili kupovina jeftinih elektronskih uređaja. No Fefar naredbe koje mu daje Višnu ne dovodi u pitanje.

Vladina agencija poslala mu je formalnu obavijest ovog mjeseca uz tvrdnje da je njegovo ponašanje nespojivo s činjenicom da je državni službenik.

Related posts