Original Dejtonskog sporazuma čuvali dobermani

Dokument je na engleskom, on jadan nije ni znao šta piše, konstatuje šaljivo grupa penzionera u Palama, gdje je top tema hapšenje mještanina Željka Kuntoša (48), osumnjičenog da je krio original Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku.

Ekipa Nezavisnih novina jučer je bila u Palama pokušavajući da razgovara s nekim od porodice Kuntoš, ali je pred njihovom kućom novinare, fotoreportere i kamermane dočekalo iznenađenje – kapija je bila otvorena, a u dvorištu su šetala dva dobermana, koji su pridošlice gledali neprijateljski.

Dok su ekipe stajale pred kućom, pojavio se mladić koji je izričito zahtijevao da se ne snima.

Dvojica komšija koje smo zatekli ispred susjedne kuće kazali su nam da poznaju Željka i da je on dobar komšija, te da za drugo ne znaju.

U Palama su građani bili raspoloženi da pričaju, ali ne žele komentarisati pronalazak originalnog dokumenta Dejtonskog sporazuma. Dobacuju da o tome komentar novinari treba da potraže u Beogradu i Banjoj Luci.

Ističu kako je ovaj narod jadan sa političarima u BiH, te da pitamo “Jadovana i obrvana” (Radovan Karadžić i Momčilo Krajišnik) gdje je sporazum.

Grupa penzionera kaže da Željko Kuntoš nije kriv. Prodavac knjiga na šetalištu u Palama, na šaljivi upit prodaje li slučajno Dejtonski sporazum, kaže da ne prodaje, ali da bi ga sigurno prodao prije Kuntoša.

Related posts