Oprostio se od saigrača: Salihamidžić dogovorio prvi transfer Bayerna!

Tako bar tvrde njemački mediji. Dres Bavaraca od januara će nositi Sandro Wagner, doskorašnji napadač Hoffenheima.

Wagner se, kako piše Bild, oprostio od saigrača u Hoffenheimu i za 15 miliona eura stići će u München, gdje će biti podrška Robertu Lewandowskom. Poljak se nedavno požalio da, zbog zgusnutog rasporeda “nema vremena za odmor”, pa je sportski direktor Hasan Salihamidžić krenuo u akciju.

Rezultat toga je angažman Wagnera. Bild ne piše o detaljima transfera, ali naglašava kako je fudbaler čelnicima oba kluba rekao kako nema ništa protiv prelaska u Bayern, te da se klubovi moraju dogovoriti oko obeštećenja.

Stoga je Braco prošle sedmice održao sastanak sa kolegom iz Hoffenheima, a sportski direktor TSG-a Alexander Rosen, prihvatio je punudu našeg bivšeg reprezentativca, koji je zastupao Bavarce.

Wagner je fudbalsku karijeru počeo u Bayernu, želio se vratiti na Allianz Arenu, a prvobitno je transfer kočio novac. Klub iz Sinsheima tražio je 20, a Bayern je nudio osam miliona eura. Na kraju su se klubovi “našli” na “pola” (15 miliona eura).

Inače, Wagnerova porodica živi u Münchenu. Uskoro će dobiti treće dijete i za njega je važno biti blizak svojoj porodici, te je i to jedan od razloga povratka u Bayern.

Related posts