Operacija pupka novi trend: Žene žele imati stomak poput Jessice Simpson i Emily Ratajkowski

Operacija pupka najnoviji je trend kojem se podvrgava veliki broj žena s ciljem da imaju idealan izgled stomaka. Kako su kazali ugledni plastični hirurzi, žene dolaze sa zahtjevom da njihov stomak izgleda kao kod Jessice Simpson ili Emily Ratajkowski.

Dr. Matthew Schulman rekao je kako se broj ovih operacija udvostručio tokom posljednjih godina. Samo u njegovoj klinici se vrši do 15 operacija mjesečno, a glavnim krivcem smatra društvene mreže.

“Postajemo sve više društvo orijentirano na izgled. Ljudi su svjesniji svojih tijela na Instagramu i razumiju da postoji način da njihov pupak izgleda bolje”, kazao je Schulman.

Prema podacima portala RealSelf, na kojem se ocjenjuju klinike i ljekari koji se bave plastičnom i estetskom hirurgijom, broj operacija pupka povećan je za 12 posto u SAD-u samo prošle godine. Najčešće se za operacije odlučuju prije proljeća.

“Pupak je bitan dio naše anatomije iz kozmetičke perspektive. Ako ste na plaži i imate ružan pupak, teško ćete izgledati seksi”, rekao je dr. Thomas Sperry.

Ističe da je idealan pupak ovalan i vertikalno orijentiran, jer čini da naš torzo izgleda duže i mršavije.

“Pacijentice često donose kataloge modela Victoria Secreta, a najčešće Emily Ratajkowski, ali i pjevačice Jessice Simspon”, kazao je.

Ova operacija se izvodi pod lokalnom anestezijom u kombinaciji sa sedativima. Napravi se mali rez oko pupka, a potom mijenjaju oblik i kožu na pupku da dobiju željeni oblik. Starijim osobama se preporučuje da uz ovu operaciju urade i abdominoplastiku kojom se zateže koža stomaka s ciljem da on izgleda mršavije.

Related posts