Opel Corsu GSi pokretat će 1,4-litarski motor

Nakon premijernog predstavljanja krajem prošlog mjeseca iz Opela je stigla potvrda da će Corsu GSi pokretati 1,4-litarski četveroclindarski turbobenzinski motor sa 150 KS.

Corsa GSi nuditi će se isključivo u kombinaciji s trovratnom karoserijom, a Opelov “softcore“ sportski model B segmenta za pogon će koristiti 1,4-litarski četverocilindarski turbobenzinski motor koji raspolaže sa 150 konjskih snaga i 220 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Spomenute brojke dovoljne su za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,9 sekundi i 207 km/h, a za prijenos snage na prednju osovinu zadužen je ručni 6-stepenog mjenjača sa skraćenim prijenosnim odnosima.

U Opelu naglašavaju da će posljednje sportsko izdanje Corse aktuelne generacije s ovjesom koji je “posuđen“ iz snažnije verzije OPC, opcionim 18-inčnim aluminijskim felgama, adekvatnim gumama, kapacitetnim kočnicama i preciznim upravljačkim sistemom vozaču pružiti izvrsnu zabavu.

Fotografije unutrašnjosti još uvijek nisu objavljene, a kupci mogu očekivati kožom obložen sportski upravljač, aluminijske papučice i opciona Recaro prednja sjedišta. Prvi primjerci u evropske prodajne salone trebali bi stići u drugoj polovini godine.

Related posts