Općinske izborne komisije na USK ubrzano rade na pripremi izbora

U toku su obuke za članove biračkih odbora, sumiraju se pristigli zahtjevi građana za glasanje putem mobilnih timova, te uveliko provjeravaju lokacije biračkih mjesta a u smislu ispunjavanja epidemioloških mjera Kriznog štaba radi prevencije širenja zaraze korona virusom

U gradskoj izbornoj komisiji Cazin, kažu da su popunili sva biračka mjesta, uprkos činjenici da im određeni broj stranaka nije dostavio imena za određene uglavnom zamjenske pozicije.

Gradska uprava se obavezala da će za provođenje izbora osigurati svu neophodnu zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva, a kako bi se ispunili sve epidemiološke mjere i preporuke neke ranije lokacije biračkih mjesta biće promijenjene. U općini Bosanski Petrovac u kojoj je regiostrovano 6545 glasača glasanje će se obavljati na 17 redovnih biračkih mjesta, uz pomoć 5 mobilnih timova , od kojih je jedan covid tim. Redovni birački odbori su popunjeni, dok se za mobilne čeka na prijedloge stranaka. U predviđenom roku zahtjeve za glasanje putem mobilnog tima podnijelo je 156 starih iznemoglih osoba. U ovoj općini za sada nije osigurana neophoda zaštitne oprema i dezinfekciona sredstva.

Izvor: RTVUSK

Related posts