Okončani pretresi u Bihaću, uhapšena dvojica migranata zbog razbojništva i posjedovanja droge

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona uhapsili su dva migranta tokom pretresa objekta Đačkog doma u Bihaću gdje su smješteni migranti.

Snežana Galić, portparol MUP USK kazala je za agenciju Patria da se jedan od uhapšenih dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela razbojništvo, a drugi zbog posjedovanja opojne droge.

– Pronađena je određena količina hladnog oružja, kao što su noževi i čakije, ali i zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis – kazala je Galić.

Potvrdila je da će se nad uhapšenim licima provesti kriminalistička obrada nakon čega će biti predati u dalje postupanjem nadležnom Tužilaštvu.

Podsjećamo, po naredbi Kantonalnog suda, izvršen je pretres nekadašnjeg Đačkog doma u Bihaću gdje su smješteni migranti. Više desetina policajaca pretresalo je lica i objekat s ciljem pronalaska tragova i predmeta koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Osim pripadnika Policijske uprave MUP-a USK, u današnjoj akciji učestvovali su i službenici Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Služba za poslove sa strancima, koji postupaju po svojim nadležnostima.

Related posts