Ohrabrimo našeg zlatnog kikboksera

Na putu ka uspjehu želimo da ohrabrimo i 23-godišnjeg kikboksera Edina Vučelja, koji je za kratko vrijeme ostvario velike rezultate.

Ovaj mladić rodom iz Bužima strast je pronašao u borilačkim sportovima. Nakon tekvandoa, prije samo 17 mjeseci uplovio je u kikbokserske vode i za kratko vrijeme ostvario zavidne rezultate. Najbolji seniorski bh. kikbosker iz 2016. godine, Edin Vučelj prošlog vikenda u Budimpešti je potvrdio da je i jedan od najboljih na svijetu. On je na Svjetskom kupu u WAKO kikboksingu u disciplini kiklight, do 84 kilograma, osvojio prvo mjesto. Na putu do trona, Vučelj je savladao takmičare iz Turske, Poljske i Mađarske.

Vučelj nastupa za ljubljanski Fight klub Gepard koji mu je ponudio uslove za rad i treniranje kakve nije našao u BiH, ali i koji ga je objeručke prihvatio, s obzirom na njegov talenat.

«Od kik boksa ne mogu živjeti, ali dobio sam neke uslove koje mi u BiH niko nije mogao ili nije htio dati. Kada mi je ponuđeno da radim za njih, tad sam dobio ponudu da idem na svjetske i evropske kupove», priča on.

Prvi put u kiklight disciplini se takmičio u februaru ove godine i odmah je osvojio zlatnu medalju na Evropskom kupu u Karlovcu. Potom je uslijedilo zlato na Balkan openu u Tešnju, a niz bez poraza nastavio je i u izuzetno jakoj konkurenciji na Svjetskom kupu u Budimpešti. Njegova nada i želja su da ostane u formi do Svjetskog prvenstva, u mađarskom glavnom gradu, gdje bi trebao braniti bh. boje, ukoliko dobije poziv od Kikboksing saveza naše zemlje. U susret Budimpešti, čeka ga veliki ispit – Svjetski kup Bestfighter u Riminiju, gdje će, nada se, odbraniti titulu u disciplini light contact.

federalna.ba

Related posts