Ogrešević optužio vlast USK za "pokušaj političkog ubistva Hozanovića"

Predsjednik A-SDA Nermin Ogrešević okarakterisao je jutrošnji pokušaj ubistva predsjedavajućeg GV Cazin Rifeta Hozanovića terorističkim činom, te optužio vladajuće stranke u USK da su odgovorne za ovaj čin.

-Očito vlast pokazuje veliku nervozu prouzrokovanu osjećajem zbog mogućeg gubitka vlasti na predstojećim izborima. Vlastodršci se osjećaju ugroženima i žele zaštititi svoje interese koji nisu dobri za BiH – rekao je Ogrešević.

Pitali smo ga koga konkretno optužuje za jutrošnji čin na šta je odgovorio da “sve indicije i cijeli niz događaja koji su prethodili ovom činu govore o tome da je to pokušaj političkog ubistva i iza toga stoji vlast u USK”.

– Radi se o onima koji su u vezi s interesima i koji dugo godina i decenijama grade rekao bih puteve, mrežu i načine ostvarivanja tih interesa. Očito je da su određene strukture nervozne da bi mogle izgubiti vlast i izgubiti beneficije i svoj način iskorištavanja ove države – rekao je Ogrešević ne navodeći nikakve detalje i dokaze kojima bi potkrijepio svoje tvrdnje.

On je danas u Sarajevu sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem potpisao sporazum o podršci kandidatu SDP-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisu Bećireviću.

– Vjerujem da i ovaj današnji čin potpisivanja podrške nekome ne odgovara i da su nervozni zbog toga – rekao je Ogrešević.

/faktor.ba

Related posts