Održana vanredna Skupština članstva SDA u Bužimu: Hoće unutarstranačke izbore! 

U prisutstvu 250 članova SDA sa područja cijele općine Bužim u srijedu je održana proširena vanredna Skupština članstva SDA.

Članstvo Stranke u Bužimu je ponovilo ranije izrečene stavove koji imaju za cilj očuvanje OO SDA Bužim, te ponovilo stav da je imenovano Povjereništvo neprihvatljivo za članove ove općinske organizacije.

Formiran Odbor za očuvanje OO SDA Bužim

Kao odgovor na postojeće stanje, a sve u duhu prava članova Stranke, izabran je Odbor za očuvanje OO SDA Bužim, na čije čelo je jednoglasno imenovan Agan Bunić, a čiji sastav su ušli istaknuti članovi stranke, funkcioneri, vijećnici, povjerenici po mjesnim ograncima i predsjednici stranačkih asocijacija, sa ukupno 25 članova.

Na kraju ovog radnog i informativnog sastanka članova Stranke jednoglasno su usvojeni sljedeći zaključci:

Članovi SDA Bužim ne pristaju na ponižavanje u vidu nametanja kadrovskih rješenja i povjereništava sastavljenih od onih koji su radili i još uvijek rade protiv interesa Stranke, uz to su članovi i promotori drugih političkih subjekata ili privatnih interesa.
Istinske članove Stranke ne mogu predstavljati oni koji ne pripadaju SDA, koji nisu članovi i koji su u proteklih nekoliko godina radili na rušenju Stranke u cjelini.
Članstvo SDA Bužim, od Predsjedništva Stranke zahtijeva da hitno poništi odluku o imenovanju povjereništva u OO SDA Bužim, i omogući članstvu Stranke da izabere svoje organe i predstavnike u skladu sa Statutom Stranke, odnosno da da saglasnost za provođenje izbora i uspostavu redovnih organa OO SDA Bužim, a za što je članstvo SDA Bužima davno ispunilo sve pretpostavke.
Istinski članovi SDA Bužim zamrzavaju članstvo u Općinskoj organizaciji do održavanja unutarstranačkih izbora, a do tada će ih predvoditi i zastupati danas imenovano rukovodstvo.
Članovi SDA Bužim odbijaju bilo kakvu saradnju sa Laburističkom strankom ratnog zločinca Fikreta Abdića, kao i Demokratskom narodnom zajednicom.
Istinski članovi i osnivači Stranke za nastalu situaciju smatraju odgovornim Šemsudina Dedića, predsjednika KO SDA USK-a, koji je prihvatio graditi politiku Stranke na ucjenama i u tom smislu zloupotrijebio najjaču organizaciju SDA na kantonu kao sredstvo plaćanja očuvanja vlastitih pozicija i pozicija svojih istomišljenika.

Izvor: Održana vanredna Skupština članstva SDA u Bužimu: Hoćemo unutarstranačke izbore! (FOTO) – USN.ba

Related posts