Održana sjednica Skupštine USK: Zastupnici traže da se ispita afera s Nikolinom Balaban, Univerzite i dalje bez uprave

U Bihaću je danas održana 29. sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) na kojoj se, između ostalog, treba raspravljati i o prijedlozima zakona o turizmu, studentskom standardu, izmjenama i dopunama Zakona pravobranliaštva i Nacrtu zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata.

Na današnjem zasjedanju Skupštine u okviru seta poslaničkih pitanja, poslanik u Skupštini USK, Nijaz Kadirić se osvrnuo na nedavno hapšenje dr. Nikoline Balaban.

On je u svom pitanju između ostalog pomenuo nevjerovatan podatak. Naime, kazao je da je iz medija pročitao da će revizija koštati preko 100.000 KM, da tužbe koje su podnijete od strane oštećenih pacijenata, zajedno sa rezervom, mogu dosegnuti i cifru koja bi premašila štetu koja je bila procijenjena nakon požara prije skoro četiri godine.

Pored te finansijske katastrofe, svakako najveću štetu će i dalje osjećati pacijenti kojima nikakva finansijska sredstva ne mogu zamijeniti zdravstvenu štetu koja im je nanešena. O tome da li postoji još odgovornih pored dr. Balaban i ko će snositi odgovornost za utvrđenu štetu ostaje nam da vidimo.

Zasupnici nisu podržali Prijedlog odluke o imenovanju upravnog odbora Univerziteta u Bihaću, koji se našao na dnevnom redu. Zbog određenih manjkavosti, sa dnevnog reda povučen je Prijedlog zakona o studentskom stanadardu, te će se o njemu zastupnici očitovati na nekoj od narednih sjednica. Usvojen je Prijedlog zakona o turizmu, koji, kako su istakli zastupnici, potreban USK.

Related posts