Održana sjednica Povjereništva SDA BUŽIM: SDA će iz svega ovoga izaći jača nego ikad

U nedelju 11.02.2018. godine je održana proširena sjednica Povjereništva SDA Bužim u proširenom sastavu sa redsjednikom KO SDA USK Šemsudinom Dedićem, Premijerom USK-a Huseinom Rošićem i ministrima u Vladi USK.

Na sjednici je razmatrana trenutna politička situacija sa posebni osvrtom na nedavna dešavanja u općinskoj organizaciji Bužim. Na samoj sjednici je prisustvovalo preko 100 članova i simpatizera SDA, na kojoj je poslana jasna poruka široj javnosti, da SDA u Bužimu nije ugašena, već da postaje sve jača i da počinje da zauzima svoje mjesto koje joj pripada kao najjača politička stranka na području ovog grada.

Razgovarano je o svim bitnim pitanjima za razvoj općine Bužim, kako infrastrukturno tako i u pogledu ostvarivanja radnih mjesta, kako bi se zaustavio negativni trend odlaska mladih ljudi u zemlje Europske unije.

Predsjednik KO SDA USK-a dao je punu podršku stabilizaciji u općinskoj organizaciji SDA Bužim te je obećao da će zajedno sa Premijerom USK i ministrima u Vladi USK pomoći da OO SDA Bužim ponovo bude naonom mjestu koje joj i pripada.

Related posts