Održana 30. jubilarna manifestacija „Izačiću ponosan mi budi“

U prisustvu velikog broja mještana Izačića i grada Bihaća na sportskom igralištu OŠ Izačić sinoć je održana jubilarna 30. manifestacija „Izačiću ponosan mi budi“. Manifestacija koja baštini herojsku borbu mještana Izačića u odbrani grada Bihaća i države BiH i ove godine bila je prilika da se predstavnici Savjeta MZ Izačić, Grada Bihaća i Vlade F BiH i ratni komandanti prisjete doprinosa kojeg su mještani Izačića i Vikića dali u odbrani države Bosne i Hercegovine.

Kako je istaknuto, na herojsku borbu trajno će podsjećati imena 88 poginulih boraca i devet civilnih žrtava rata sa područja Izačića i Vikića. Stoga je u svom obraćanju Rasim Islamović, predsjednik Savjeta MZ Izačić istakao da mještani Izačića i Vikića kroz prisjećanje na svoje heroje šalju poruku da tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata i žrtve koje su dali patrioti za njen opstanak nikada neće biti zaboravljeni .

Zahvalivši se Savjetu MZ Izačić na odlučnosti i želji da nikada ne zaborave svoje mještane kojio su poginuli u odbrani svoga grada i države, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, kazao je da Izačićani mogu biti ponosni što su bili dio herojske „Sile nebeske“ koja je pokazala kako se ideje fašizma i negiranja civilizacijskih vrijednosti mogu časnom borbom poraziti.

Izvor: Krajina.ba

Related posts