Održan svečani prijem povodom Dana državnosti u Predsjedništvu BiH

U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine je, sa početkom u 18 sati, održan svečani prijem povodom Dana državnosti naše zemlje.

Prvi put nakon četiri godine, tačnije od 2019. godine, ovaj praznik se ponovo obilježava u zgradi Predsjedništva BiH.

Prisutnima su se obratili član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Ponekad se čini da je naša vrlina ujedno i naša slabost, ali kada se uvidi da opstanak i kontinuirana borba za državu Bosnu i Hercegovinu zavise od onih koji posjeduju snagu, te su slobodni u duhu i uvjerenjima, tada to nije slabost, već neophodan preduslov za očuvanje nade da će Bosna i Hercegovina jednog dana postati normalna i stabilna zemlja. Istina je da mi kao država i kao građani moramo biti svjesni toga gdje se nalazimo, čime smo okruženi, na koga smo upućeni i za što smo opredjeljeni. Ali ipak isto tako trebamo znati da niko drugi osim nas samih nije garant opstanka i razvoja države Bosne i Hercegovine”, istakao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u svom obraćanju.

Denis Bećirović, član Predsjedništva, kazao je kako je naše država je bilo i bez entiteta, a entiteta nikada neće biti izvan države.

“Bh. ljudi imaju karakter i ponos. Mi najbolje razumijemo ugrožene i obespravljene jer smo prošli golgotu devedesetih”, poručio je član Predjsedništva BiH Denis Bećirović u svom obraćanju povodom ceremonije obilježavanja Dana državnosti BiH u zgradi Predsjedništva.

Prijemu su prisustvovali brojne domaće i strane zvanice, te ambasadori brojnih država.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts