Očekuju se gužve na graničnim prelazima

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH i na graničnim prelazima zbog prvomajskih praznika očekuje se pojačana frekvencija vozila, a vozačima se preporučuje dodatan oprez zbog Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka, koja danas startuje u Beogradu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Brod i Gradiška jutros je na ulazu u BiH pojačan saobraćaj, a na ostalim prelazima za sada je zadržavanje do 30 minuta.

Iz AMS-a navode da će se Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka danas kretati na relaciji Pavlovića most (granica BiH-Srbije), zatim od granice magistralnim putem prema Gojsovcu, Bijeljini i Vršanima.

Vozačima koji danas i sutra planiraju putovati navedenim dionicama savjetuje se da budu oprezni i da poštuju uputstva ovlašenih lica iz pratnje i policije.

U FBiH u naredna 3 dana etapno će se voziti biciklistička trka sa startom iz Mostara i ciljem u Orašju. Danas, prvog dana, biciklisti kreću u 9.00 časova iz Mostara i voziće dionicu Mostar-Konjic-Tarčin-Kiseljak. Planirani dolazak u Kiseljak je oko 17.00 sati. Biciklisti će voziti uz policijsku pratnju.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina vozačima se skreće pažnja na sitnije odrone, posebno na putnim pravcima Banjaluka-Kneževo, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

I dalje je na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, usporeno odvijanje saobraćaja zbog većeg odrona.

Zbog izgradnje auto-puta na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, a na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru.

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi obustava saobraćaja u ulicama Srpske vojske i 27. marta, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a teretna na obilaznice.

Usporeno, jednom trakom, vozila saobraćaju na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari, dok je na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do u toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, pa se saobraćaj odvija preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zbog klizišta i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, dok je na regionalnom putu Ukrina-Klupe zbog izgradnje vodovoda u Šnjegotini izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Klizišta su usporila saobraćaj i na putnim pravcima Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, na Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica, Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

Na području distrikta Brčko u toku su radovi na magistralnom putu na dioncama Lončari-Brčko jedan (granica Republike Srpske i distrikta) i Brčko dva (granica Srpske i distrikta) – Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na području Banjaluke zbog radova u okviru izgradnje spoja istočnog tranzita obustavljen je saobraćaj u Ulici Stevana Bulajića, na dijelu od Ulice Jug Bogdana do Krfske ulice.

U naselju Česma od 24. aprila svakim radnim danom i subotom od 8.00 do 18.00 časova zbog sanacije puta u Ulici Petra Velikog obustavljen je saobraćaj za sva vozila, osim za autobuse.

U FBiH na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se usporeno vozi na lokalitetu Treševine.

Zbog sanacije udarnih rupa na dionici magistralnog puta Cazin-Velika Kladuša-granica sa Hrvatskom usporeno se saobraća.

Related posts