Objavljeni rezultati nadzora u slučaju oca koji je s balkona bacio četvero djece

Nadzorom je utvrđeno kako dvije od tri nadzirane socijalne radnice, koje su vodile navedenu obitelj, nisu napravile stručni propust, dok jedna socijalna radnica jest, navedeno je

Hrvatska komora socijalnih radnika završila je postupak izvanrednog stručnog nadzora u slučaju na Pagu, u kojem je otac 28. veljače 2019. godine svoje četvero djece bacio s balkona. Svoju su odluku poslali medijima putem priopćenja.

“Nadzorom je utvrđeno kako dvije od tri nadzirane socijalne radnice, koje su vodile navedenu obitelj, nisu napravile stručni propust, dok jedna socijalna radnica jest. Propust se odnosi na primjene metoda i postupaka socijalnog rada u radu s obiteljima koje su u riziku, utemeljenih na suvremenim spoznajama znanosti i prakse, kao i u primjeni pozitivnih popisa vezano u zaštitu prava i dobrobiti djeteta.

Povjerenstvo za stručni nadzor predložilo je za navedenu socijalnu radnicu pokretanje postupka pri Disciplinskom sudu HKSR-a. Nakon pravomoćnog rješenja kojim se izriče disciplinska mjera, obavijestit ćemo javnost o vrsti izrečene mjere”, stoji u priopćenju, prenosi Index.hr.

Iz komore kažu kako djelatnica ima pravo na prigovor, ali i na tajnost identiteta.

Related posts