Objavljena lista najutjecajnijih fitnes zvijezda svijeta

Magazin Forbes proglasio je najutjecajnije fitnes zvijezde na društvenim mrežama.
Izmjerili su veličinu populacije koja ih prati, relevantnost njihovih objava na Instagramu, YouTubeu, Twitteru i Facebooku, dostignuća i druge faktore.

U top 10 nalaze se zvijezde čiji su dometi posebno impresivni.

10. Rachel Brathan (28)

https://www.instagram.com/p/BPyPc2hhhL1/?taken-by=yoga_girl
Šveđanka koja živi u Arubi na Instagramu nosi nadimak @yoga_girl, ima 2,1 milion pratilaca, a zvijezda je postala još 2013. godine kada je shvatila da zahvaljujući objavama na društvenim mrežama svoje časove joge može prodavati bilo kome u svijetu. Po objavi na Instagramu Rachel zarađuje 25.000 dolara.

9. Natalie Jill (45)

Dama iz San Diega u Californiji poznata je kao @nataliejillfit, a na Instagramu ima 514.000 pratilaca. Njena karijera online zvijezde je počela objavama postova s hranom dok se borila sa viškom kilograma nakon trudnoće. Kasnije je razvila uspješan brend i sada prodaje elektronske knjige, DVD-jeve, izdala je knjigu, aplikaciju i mnoštvo videotutoriala.

8. Lyzabeth Lopez (36)

https://www.instagram.com/p/BR62ifBhntY/?taken-by=lyzabethlopez

Djevojka iz Toronta u Kanadi ima dva miliona pratilaca na Instagramu gdje joj je ime profila @lyzabethlopez. Karijeru je počela prije deset godina, a sada je vlasnica fitnes klubova i online programa za trening. U izjavi Forbesu kazala je da nastoji ostati autentična.

7. Simeon Panda (30)

https://www.instagram.com/p/BS6y5IMhsnp/?taken-by=simeonpanda

Britanca rođenog u Londonu prati tri miliona ljudi na Instagramu gdje je poznat kao @simeonpanda. Iako ima vlastitu liniju sportske odjeće, dodataka za teretanu, e-knjige i svaka objava mu ima više od 600.000 pregleda, Panda je tek 2013. počeo voditi blog.

6. Cassey Ho (30)

https://www.instagram.com/p/BSWNmXihIfL/?taken-by=blogilates

Cassey je iz Los Angelesa i ima 1,3 miliona pratilaca na Instagramu gdje je možete naći pod imenom @blogilates. Poznata je po knjigama, DVD-ovima, liniji odjeće i dodataka, ali i YouTube kanalu koji je pokrenula 2009. godine. U izjavi za magazin Forbes Ho je rekla da je prve videe objavila kako bi je mogli pratiti njeni studenti, a s vremenom joj se popularnost proširila svijetom.

5. Joe Wicks (31)

https://www.instagram.com/p/BSsf4M8jOHU/?taken-by=thebodycoach

Muškarac iz Kingstona u Velikoj Britaniji poznat po nadimku Body Coach izgradio je fitnes carstvo pokazujući ljudima kako da “smršaju za 15 minuta”. Sve je počelo na Twitteru, a sada ga prati pet miliona ljudi. On za sebe kaže da svaki sat dnevno provodi radeći na svom brendu, a bazira se na HIIT (veoma intenzivnim) vježbama i 15-minutnim treninzima, ali i planovima ishrane.

4. Michelle Lewin (31)

https://www.instagram.com/p/BR_Qe6wBuw8/?taken-by=michelle_lewin

Michelle dolazi iz Miami Beacha na Floridi, a ima čak 10,3 miliona pratilaca i po postu zarađuje 10.000 dolara. U partnerstvu je sa mnogim brendovima, ali ima i liniju suplemenata, opreme za vježbanje sa svojim potpisom i neograničen potencijal.

“Prezauzeta sam sa svojim brendovima, a tek sam na početku”, poručila je.

3. Emily Skye (32)

https://www.instagram.com/p/BRXMykkj14N/?taken-by=emilyskyefit
Australka sa dva miliona pratilaca na Instagramu osmislila je uspješan program treninga, aplikaciju, videotutoriale, liniju kozmetike, a uspostavlja i saradnju sa Reebokom. Njena slava na društvenim mrežama počela je 2011. godine.

2. Jennifer Selter (23)

https://www.instagram.com/p/BSMZTzqBNgc/?taken-by=jenselter

Najmlađa osoba s ove liste je iz New York Cityja i na Instagramu je prati 11 miliona osoba. Ima sedam profila, a među njima su @jenselter, @couplegoals i @thatbikini. Planira predstaviti vlastitu liniju sportske opreme.

1. Kayla Itsines (25)

https://www.instagram.com/p/BSgB-vghwjh/?taken-by=kayla_itsines

Dolazi iz Adelaide iz Australije, a na Instagramu je prati 6,7 miliona ljudi. Sa samo 25 godina uspjela se probiti na prestižno prvo mjesto najutjecajnijih fitnes zvijezda svijeta. Njena gostovanja na stadionima prodaju se u roku od sat vremena, a aplikacija “Sweat With Kayla” (Znojite se s Kaylom) samo u toku prošle godine donijela joj je prihode od 17 miliona dolara.

Related posts