Obilježena 28.godišnjica osnivanja SDA Bihać

Šemsudin Dedić prvi čovjek Kantonalnog odbora stranke je istakao da je SDA pokazala u svome radu i djelovanju znanje i spremnost za kreiranje i ispunjavanje strateških ciljeva za razvoj i napredak države. I pored toga, ističe Dedić, neki članovi su u proteklom periodu napustili stranku, prelazili u druge i osnivali nove.

SDA stranka ne zavisi od pojedinaca, već od svoga članstva i aktivista, kazao je izmedu ostalog Dedić. Dedić dodaje da je SDA najjača politička opcija u državi, te da je, kada je u pitanju Unsko-sanski kanton, ona danas veoma stabilna. Istaknuto je kako je jačanje članstva sa mladim ljudima veoma bitno za stranku.

U zadnjih godinu dana u bihaćku SDA učlanilo se više od hiljadu mladih ljudi, kazao je predsjednik Gradske organizacije SDA, Hadis Jusić. U narednim danima pred njenim aktivistima postavljeni su odgovorni zadaci, kako bi oktobarske izbore dočekali spremni. Prioritet u radu stranke, kako je istaknuto, biće rad na stvaranju boljeg životnog standarda građana i boljem funkcionisanju institucija vlasti.

Related posts