NSRS sutra o posjeti Đukanovića i Frontexu

Poslanici NSRS također će raspravljati o vitalnom entitetskom interesu kada je riječ o zvaničnoj posjeti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH 2. i 3. marta ove godine.

Кolegij Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da će sutra u 17 sati biti održana 11. posebna sjednica u vezi sa zahtjevom člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. 

Poslanici će se izjašnjavati o izjavama člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS o proglašenju zaključka i odluke Predsjedništva BiH, usvojenim na 9. redovnoj sjednici održanoj 19. februara 2020. godine, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske. 

Poslanici NSRS, također, raspravljat će o vitalnom entitetskom interesu kada je riječ o zvaničnoj posjeti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH 2. i 3. marta ove godine. 

Narodna skupština razmatrat će i Dodikovu kvalifikaciju da je štetna po vitalne interese RS i odluka o prihvatanju Sporazuma o statusu između Bosne i Hercegovine i Evropske unije o aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalnu stražu na teritoriji Bosne i Hercegovine (Frontex).

Izvor: Avaz.ba

Related posts