Novi dom Zmajeva: Počelo “šminkanje” Grbavice za duel BiH protiv Belgije

Stadion Grbavica bit će novi dom fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine. Zmajevi će utakmicu protiv Belgije, koja je na rasporedu 7. oktobra, igrati u Dolini ćupova, a nije isključeno da i naredne kvalifikacione meče budu domaćini u Sarajevu.

 

Jučer je i zvanično potvrđeno da je stigla dozvola da Grbavica, uz određene korekcije, može ugostiti našu A reprezentaciju, a Uprava najtrofejnijeg bh. kluba već je počela radove kako bi stadion zadovoljio sve uvjete za odigravanje kvalifikacija.

Dvije su ključne stvari koje se moraju promijeniti kako bi uvjeti bili ispunjeni. Prvi se odnosi na teren, a jutros je već počela njegova sanacija, a drugi su reflektori.

Naime, zbog TV prenosa, stadion mora imati bolje osvjetljenje nego što je trenutno, te će stoga biti potrebno promijeniti i reflektore. Danas je potpisan ugovor za izvođenje radova na planiranoj rekonstrukciji rasvjete.

Kako nam je potvrđeno iz N/FSBiH rok za završetak radova je početak narednog mjeseca, a o dinamici radova bit će informisani i eksperti UEFA-e.

Related posts